Nyheter 2018 > Nyheter 2013

Nyheter 2013

 

 

 Valpene er født 20.12.13

5 HANNER OG 5 TISPER

HANNE LEDIG FOR SALG.  (FOR TISPE RESERVERING SE PLANLAGTE KULL)

 Mellom Multi Champion Emblem'N Effigy De Sanna Gourska og Multi Champion Snowmist Last Temptation  se VALPER  for informasjon om kullet.

INTERESSERT I VALP FRA OLYBKA, RING 905 42 375 for en hundeprat

Valpene begynner å åpne øynene og er såååå søte : ))

 

 

31. Desember

Koselig å få nyttårshilsen fra Dia & Buck. De lever et aktivt liv i skog og mark, sommer som vinter, sammen med sin familie. Vi misunner dere all snøen ... : ))

Ha et godt nyttår alle sammen : ))

26. Desember

Valpene vokser og trives. Effie har nok mat til alle sine 10 små, så det er ro i valpekassen. I dag fikk vi tatt noen raske bilder av de små, mens mor var ute på tur : )

Bildene ligger på I kull 1 uke

 

23. Desember

Alle valpene vokser og trives. Det er ro i valpekassen, og Effie er ei fantastisk flik mamma til alle sine 10 små.

Vi vil takke for alle julekort og mailer vi har fått fra dere valpekjøpere. Hyggelig å få tilbakemeldinger på at hundene fra vår kennel er friske og raske : ) Håper på å få høre mer fra dere i 2014.

Vi vil også få lov til å ønske alle en riktig god og fredelig julehelg.

 

 

 

20. Desember

I dag ser 10 flotte valper dagens lys. Mor Effie var kjempedyktig.. fødte alle sammen på naturlig vis på 4 timer. Alle valpene er livskraftige og uten synlige defekter. Nå krysser vi fingrene for at de neste døgnene skal gå bra, og at alle skal få lov til å leve : ))

Det kom også HD avlesning av Olybkas Elfen Emir, og det ble HD fri B. Dette er vi veldig fornøyde med : ) Det var mor Arcanas 18 avleste avkom, alle uten Hofteledds dysplasi : )

 

 

 

18. Desember

I dag er valpekassen kommet på plass og alt er klar for fødsel. Blir spennende å se om de søte små kommer i løpet av natta ... månen er jo så stor og gul ... : ))

Tusen takk for mange koselig julekort fra våre valpekjøpere. Det er så moro å se hvordan hundene har utviklet seg.

 

12. Desember

Effie er stor og rund ... Har fortsatt god matlyst og vil være inne sammen med oss .. Hviler mye : ) En uke igjen å vente på de søte små : ))

 

9. Desember

YES YES Det snør ute .... rakk akkurat å ta ut sleden ... og ta en tur ... før snøen smeltet bort igjen ..... Irriterende !!

 

23. November

Olybkas Ambitious Allis har vært på Internasjonalt show i Italia, og tatt CACIB. Da mangler hun  bare ett cacib for å kunne kalle seg Int Ch. : ))

 

Magen til Effie vokser : )) Og mine jordmor hender er sikker på at hun venter valper : )) Vi gleder oss veldig : ))

21. November

Koselig bildet av Olybkas Gullet Gussie, som er blitt ei kosete jente på 6 måneder. Tusen takk for bildet av henne : ))

20. November

Nye bilder av  DURAN og CHIEF

 

17. November

Internasjonal Utstilling i Sveits. Der stilte Olybkas Ceour Charmeur, og tok sit siste CERT, og ble dermed SVEITSISK CHAMPIONN. Vi gratulerer så masse !!

 

 

 

16. November

Da var Norsk Vinner utstillingen overstått. Vi hadde en flott dag med våre valpekjøpere, som gjorde en kjempe bra innsatts i ringen. Tusen takk for at dere kom !
Beste resultat ble Fashion Designer De Sanna Gourska ,2. beste hanne med RCACIB.

 

 

29. Oktober

I dag kom resultatet på HD avlesningen av O. Falco Four. Det ble en A : ))))

 

20. Oktober

Samojeden er en allsidig rase ... ikke bare som tekkhund som mange mener ... Men den var fra ur opprinnelsen også en utmerket barnepasser ... Viktige egenskaper som det er viktig å ta vare på i form av temperament ! Tusen takk til mine vinunderlige valpekjøpere for et vakkert bilde ; ))

 

 

19. Oktober

I dag var det rim på bakken, og minusgrader når vi sto opp... Kongvinter kommer stadig nærmere ... Det gleder vi oss til, og håper på turer sammen med våre valpekjøpere : )

 

 

 

15. Oktober

I dag kom hd resultatet på Power. Det ble en A noe vi selvfølgelig er veldig glade for

 

14. Oktober

I dag fikk vi nydelig høstbilde av "Obelix" som er blitt en stor gutt på 2 år. Hans Hd resultat er også kommet, og det ble HD FRI B. Tusen takk for at dere undersøkte Obelix

 

13. Oktober

I helgen gar vi vært så heldige å få være barnevakt for Olybkas Gossip Glory "MELIS", 5.5 mnd. Det var så koselig å treffe den lille nydelige damen, og hennes eiere igjen : ) De trener hver uke, og har et langsiktig  stort mål om at Melis kanskje en dag skal bli Redningshund ! Mye trening, og mange ulike tester ligger foran dem, men til nå viser hun gode ferdigheter, og det var imponerende å se henne gå spor søk her hos oss. Tusen takk for besøket : ))

12. Oktober

I dag har Olybkas Easy Ebony vært på Norsk Polarhundklubbs Spesialutstilling i Trondheim. Hun og hennes eier gjorde en fantastisk innsatts og ble BESTE TISPE med storcert for dommer Eli Marie Klepp. Stor gratulasjon til dere !! : )))

 

11. Oktober

I dag har vi vært å øyelyst Olybkas Falco Four, Olybkas Forever Fame og Fantastic Fiction De Sanna Gourka. Alle FRI for arvelige øyesykdommer : ))

 

6. Oktober

Gode show resultater for kennelen både i inn og utland. Fashion Designer de Sanna Gourska ble BIM med Cacib i Harstad, Norge . Fatal Attraction De Sanna Gourska ble BIR med Cacib og Diabolik Arcana de Sanna Gourska ble BIM med Cacib i Frankrike

Nye bilder av Godjenta vår Arcana

 

 

4. Oktober

Olybkas Easy Ebony er øyelyst FRI for øyesykdommer, incl gonioskoi. Tusen takk til Nalas flotte eiere for at dere har øyelyst henne.

 

3. Oktober

I dag kom det koselig mail fra Olybkas Great Gagarin " Jeltsin " og Olybkas Good Gorbat  "Boris" .  Aktive gutter vokser og trives ... og har alle rede fanget sine første lemmener ... Tusen takk for nydelig bilde av gutta : ))

 

28. September

Hyggelig å få mail fra fornøyde valpekjøpere : )

Olybkas Heavenly Heilo er blitt ei nydelig liten dame, som viser god nese for blodspor : ) Matfar har tenkt å prøve å få henne til å bli "jakthund" som kan spore opp vilt

Olybkas Gossip Glory er godt i gang med opptreningen til å skulle bli Lavinehund når hun blir stor : ) Vi ønsker dere begge all lykke til i jobbingen : ))

 

 

20. September

Sorg og glede går ofte hånd i hånd ... I dag kom HD resultatet av DD som viste C på høyre side og HD fri på venstre. Vi er selvfølgelig skuffet.. men vi vil  rertg henne om 6 mnd i håp om HD fri begge sider. Glederlig var jo at hennes søster Dana Daysi " Shakira" er avlest med A hofter.

Med 5 A og 1 C + 1 ikke rtg i D kullet ... får en jo si seg fornøyd med likevel : )

11. September

Morro å få post : ))) Olybkas Elfen Emir har hatt en fantastisk sommer, med masse turer i naturen. Her poserer som " Sfinx"en av Lofoten : ))

 

 

10. September

Olybkas Endless Echo er øyelyst FRI for øyesykdommer

8.September

Utstillings helg i nær og fjærn ...  Gode resultater for kennelen : ))

Lille Olybkas Gossip Glory " Melis " gjorde rent bord i uoffisiell utstilling i Førde brukshundklubb, og slo ut mange voksne hunder av alle raser ... Må jo si det var moro at hun ble "Best in Show" . Gratulere Jeanette med EX work !!

Olybkas Atlantic Atro, 3 år, har i helgen debutert i ringen : ) Han ble premiert med 2 x EX, RCert og Cert . Begge dagene ble han 2 beste hanne. Vi er kjempe fornøyd med hans resultat !!

Idyllic Iris Flavor De sanna Gourska har vært på sine 2 første show ... som var ganske skumle ...når man bare er 5 måneder ... Men, hun oppførte seg fint og ble premiert med BIR begge dagene, og BIG3 på lørdag. Søndag reiste vi tidlig hjem .

I utlandet har Fatal Attraction de Sanna Gourska " Pumba" blitt BIR på Int show i Frankrike : )) Arcana ble 2. beste tispe med Rcacib. Moro .. siden hun ikke har vært stilt på flere år ..

Så en god helg for kennelen : ))

 

 

 

30. August

Fashion Designer De Sanna Gourska er i dag blitt 2 beste hanne i Eurodogshow i Sveits. Så REURODOGWINNER 2013 er ikke så verst prestasjon : )

 

 

29. August

Olybkas Falco Four blir Best i Rasen Junior med CERT i Sveits. Stolt av unggutten : )

 

25. August

Internasjonalt show på Bjerke, Oslo for dommer Karl Erik Johansson, Sverige. over 30 påmeldte samojeder, og det er veldig bra : )

Fashion Designer De Sanna Gourska trakk det lengste stået, og ble dagens BESTE SAMOJED : )

20.August

I dag har vi fått 2 gode nyheter...

Olybkas Endless Echo er HD Rtg med A ; )) Det er vi selvfølgelig veldig glade for !! Dette er mor Arcanas 16. avkom som er røntget fri for HD !

I tillegg kom postmannen med bekreftelse fra FCI på at Fashion Designer De sanna Gourska, nå er INTERNASJONAL CHAMPION : ))

 

17. August

Tiden går så uendelig fort .... 3,5 år siden vårt først kull kom til verden... Den aller første valpen født her hjemme, er ganske spesiell for meg ... Atar : ) En vidundelig gutt ... som har mange likehetstrekk med sin far Thysonn... Han kryper inn i sjela til folk, akkurat som sin far : ))

 

13. August

Da er alle valpene i H kullet flyttet til sine nye flotte familier. Vi ønsker dem alle sammen alt godt for tiden fremover : )

 

 

4. August

Olybkas Born Blenda har reist hjem. Hun er ei dame som vi har hatt hos forfamilie, men etter 1. valpekull hos oss, blir hun nå overtatt av dem. Vi har satt stor pris et  godt samarbeid : )

 

2. August

I dag har det vært reise dag for Olybkas Generous Gambler " Nansen", så da har alle G valpene forlatt oss. Vi ønsker dem alle, et langt og lykkelig liv sammen med sine eiere. Dere er velkommen tilbake på besøk : )


 

30. Juli

Olybkas Enjoy Etna AD A : )

Nydelig bilde av Olybkas Easy Ebony, som er på fjellet sammen med sin familie : )

29. Juli

French Touch De Sanna Gourska er i helgen blitt Champion i Kroatia og INTERNASJONAL CHAMPION : )) 

Reise dag for Olybkas Grand Garcon og

Olybkas Gaia Girl

28. Juli

I dag er det reise dag for Olybkas Golden Goliat

Vi ønsker han et langt og lykkelig liv sammen med sin familie : )

27. Juli

Reise dag for Olybkas Gossip Glory

Olybkas Good Gorbat

Olybkas Great Gagarin

Vi ønsker de tre nydelige valpene våre, alt godt for fremtiden ! Håper de skaper mange gode stunder i mange år for deres eiere : )

Frenchy er på utstilling i helgen i Kroatsia. Resultatet kan ses på show 2013

 

26. Juli

I dag er det reise dag for Olybkas Gullet Gussie. Vi ønsker henne et langt og lykkelig liv sammen med sin nye familie.

25. Juli

Da er vårt G kull blitt 8 uker ,... og tiden hos oss nærmer seg slutten ... Det er bestandig både litt godt ... og litt vemodig .. når småtassene reiser. Heldigvis er det mange flotte familier som venter på et nytt lite familiemedlem : ) Vi er glade over å ha kommet i kontakt med fantastiske hunde mennesker : ))

24. Juli

I dag har vi hatt koselig besøk av Olybkas Dana Daisy "Shakira"og hennes eiere. Valpene fikk masse kos og god sosialisering av flotte unger, Oline & Serine. Tusen takk for besøket, og håper det ikke blir lenge til neste gang : )

Vi har også hatt besøk av Olybkas Easy Ebony " Nala" og hennes familie. Ønsker dere flotte dager i fjellet, og håper "Nala" takler kløvturene bra : ))Ser frem til neste besøk : )

23. Juli

I dag har Olybkas Atlantic Atro "Simba" vært på besøk hos oss. Han fikk et sommer bad, og da måtte vi passe på å ta nye bilder av han ! En flott gutt !!

Tusen takk for besøket Knut Olav og Else- Britt

19. Juli

H kullet vokser og er blitt 5uker. De er mye ute i hagen om dagen sammen med sin mor

Nye bilder finner du her 

 

18. Juli

Olybkas Enjoy Etna er avlest med A hofter. Takk til hennes eiere for at dere har undersøkt Etna. Dette var mor Arcanas 15. valp som er avlest med HD FRI : )) 

Nye bilder av Olybkas Gullet Gussie som er rosa tispe

Olybkas Gaia Girl er gul tispe

Olybkas Good Gorbat er blå hanne

Olybkas Grand Garcon er hvit hanne

16. Juli

Olybkas Dear Dragona ( Effie X Spirit ) er Hd røntget med A som resultat. Tusen takk til hennes eiere for at dere undersøkte henne !


15. Juli

I dag har vi fått nytt tilskudd i kennelen, og ønsker I'm Rock N'Rose "Rosanna" velkommen. Dette er ei jente vi har gledet oss lenge til å hente hjem!! Bilder kommer : ))

Olybkas Easy Ebony  ( Arcana X Frenchy ) er i dag avlest med A hofter : )) Vi takker hennes eiere så masse for at dere har fåt Hd undersøkt " Nala". Dette var mor Arcanas 14 avleste avkom, alle HD frie... Vi krysser fingre for resten av gjengen : )) 

11. Juli 

Olybkas Felix Fabula trenger nytt hjem. Han er en nydelig gutt på 9,5 måned, som trenger å komme til et permanent hjem. Vi søker hundevante mennesker, som liker friluftsliv både sommer og vinter. Ring Øyvind for en prat, på tlf 905 42 375.

8. Juli

Denne helgen har vi vært i Trondheim på Internasjonalt show. Vi er stolte over at Olybkas Falco Four, på 9.5 måneder, ble beste samojedhanne og fikk storcertet sitt. Det blir spennende å følge denne gutten i årene fremover !! Tusen takk til hans fantastiske eiere, at vi fikk ha Falco med til Trondheim : ))

5. Juli

Olybkas Enjoy Etna er øyelyst uten anmerkninger.

5. Juli

Nye bilder av H kullet som er blitt 3 uker, ligger under H kullet.

30. Juni

Fachion Designer de Sanna Gourska har vært på show i Sveits, og blitt Beste Samojed, BIG 3 og NY SVEITSISK CHAMPION

30. Juni

Stor utstillings helg for vår kennel : )

Olybkas Ambitious Allis har igjen vært på show i Bosnia, og ble beste tispe, med Cert og kan nå kalle seg Bosnisk Champion : ))

29. Juni

I dag har Allis vært på Internasjonalt Show i Bosnia. Der ble hun beste tispe med CACIB.

26. Juni

Nytt HD resultat, Olybkas Choix Canceux  "Chance" er avlest med A hofter. Stor gratulasjon til hans eiere, og tusen takk for at dere har undersøkt han.
Dette var mor Arcanas 13. avkom som er undersøkt, alle med HD fri resultat !

23. Juni

I dag har vi tatt bilder av Bonnie og Atars valper. De er bare nydelige : )) Spiser og sover, slik små valper skal. Du finner flere bilder under H kullet, 1 uke

20. Juni

ULLLL ..... Vi har våknet til LIVET : ))) G valpene er i dag 3 uker, og de har voknet opp fra "dvalen". De har fått opp ørene, og er begynt å oppdage verden om kring seg... De er også begynt å få fast føde, og spiser mat 4 ganger om dagen med glupende appetitt. Den store valpegården på stua er for lengst inntatt... og i dag har de vært ute for første gang i solskinnet. Flere valpebilder finnes under Gkullet - 3 uker

 

17. Juni

Stort show i Frankrike denne helgen. Pumba tok sitt 2 viktige CERT, og mangler nå kun bestått mentaltest, før han kan kalle seg FRCH ... Selvfølgelig er vi kjempeglade : ))

Folie klarte seg også veldig bra !! Og ble beste tispe og tilslutt BIM på lørdagens spesialshow ! Søndagen ble hun slått av en Internasj Ch tispe, med kapret RCACIB .. så da har hun cacib i fra 3 forskjellige land : ))

15. Juni

Olybkas Felix Fabula er blitt en stor flott gutt på 9måneder. Flere bilder av han ligger på hans side under F Kullet

13. Juni

I dag har valpene til Bonnie og Atar kommet til verden, på naturlig vis. 6 nydelige små nøster, fordelt på 4 tisper og 2 hanner. Fornøyd mamma med sine små : )) 

12. Juni

Tiden flyr av sted .... og nå er valpene allerede blitt 2 uker ..De har alle åpnet øynene, og titter rundt i verden ... De er bare såååå nydelige : )))

7. Juni

Blenda & Elan s valper vokser og trives : ) De har snart fordobblet fødselsvekten. Blenda er ei kjærlig og god mor, som steller mye med sine små, og det er for det meste stille i valpekassen. Vi har tatt blider av valpene, som finnes på G -kull ( 1 uke )

2 Juni

Internasjonal utstilling i Drammen for dommer Mona Selbakk. Vi hadde med oss Designer, DD og Falco.

Designer viste seg veldig bra, tiltross for at han var mer opptatt av å passe på DD som er i løpetid : )) Han ble premiert med beste hannhund, cert og cacib.. Og kan nå også kalle deg Norsk Champion og Internasjonal Champion !!!

DD var  ikke særlig interessert i å løpe i dag ... ville mer ligge å kuler'n i buret i varmen ... og ble premiert med 2 beste i sin klasse med CK

Lille prinse Falco, oppførte seg som prinser skal .... STO støtt ... LØP flott ... og ble først Beste samojedvalp ! Senere på dagen ble han også BIG 1 og

BEST IN SHOW VALP !!

En særdeles hyggelig dag for kennelen : )

Hyggelig var det også at våre valpekjøpere hadde lyst til å tilbringe dagen sammen med oss, dere er flotte hundemennesker !! : ) Og håper vi ses snart igjen !!
Opp fra Danmark hadde også Christine og Mikkel kommet, med Lucky og Hula. Lucky ble 2.beste hanne og Hula 4. Beste tispe. Gratulere : )))

1. Mai

Fatal Attraction de Sanna Gourska har vært på det Franske Mesterskapet, der kapret han det viktige Certet ( deles bare ut 2 pr år i Frankrike ) og kan se det Franske Championatet komme i fremtiden : )

30. Mai

I dag er valpene til Blenda og Elan kommet. Det ble 5 hanner og 3 tisper. Store livskraftige valper, som vi håper skal få lov til å vokse opp. Alle 8 er reservert.

Her ses en sliten men stolt mor med sine små : )

23. Mai

Er glad mine jordmorhender kommer til nytte, slik at vi ikke trenger å reise til veterinær for å gjøre ultralyd for å finne ut om jentene våre er svangre ... I dag sparker det masse i magen til Blenda : ))

20. Mai

I dag er svaret fra Frankrike kommet. Olybkas Coeur Charmeur er HD Rtg med B ( Fri for hofteledds dysplasi ) Vi er kjempe glade !

18. Mai

I dag har Effie og Designer fått valper hos Kennel Sanna Gourska i Frankrike. Vi gleder oss veldig til å følge dette kullet fremover !!

Vi har hatt sommer i 2 dager ... og det er blitt merkbart mer stille på hundene... De ligger utslått, og kuler'n i varmen ... Blenda er blitt god og rund, og Bonnie har fått en synlig kul på magen

14. Mai

I dag har Blenda vært på "svangerskapskontroll" hos jordmora heime i huset. Det inkluderer spabehandling, med full vask/føn, manikyr og pedikyr... samt magemassasje : ) Som alle svangre damer... likte også Blenda å bli dullet og stelt med : ) Hun er på 43 dag i svangerskapet, og har allerede stor mage, så jordmora trur det er et godt antall små nøster der inne ... I tillegg slipper pelsen på magen, slik at det blir enklere for de små å finne de store rosa patter etter fødselen. Vi gleder oss til igjen ha valper i kennelen : ))

12. Mai

I dag har Olybkas Easy Ebony " NALA" vært på valp / junior show i Fredrikstad. Det var hennes 2.gang i ringen, og 1.gang for matfar Trond. De gjorde en super bra jobb sammen, og ble premiert med BEST IN SHOW 4. Slettes ikke værts til å være nybegynner : ))

 

5. Mai

Ny utstillings dag i St. Gallen Sveits. Pumba ble også i dag beste hanne med CACIB, men måtte se seg slått av "mors hoppetusse" Folie. Hun er ei sjarmerende dame, med nye hopp og sprett, og svært morsom personlighet. I dag sjarmerte hun den Russiske dommeren i senk, og hun vant pga sine fantastiske bevegelser. Så da mangler hun bare 1. CACIB fra land nr 3 for å få fullført sitt Int Championat !

4. Mai

I dag har Fatal Attraction de Sanna Gourska " Pumba" vært på Int Show i St Gallen Sveits og blitt Beste Samojed med CACIB. Han kan nå kalle seg SVEITSISK CHAMPION !!

 På dette showett var også Folie og ble 2 beste tispe med Cert og RCacib = Cacib! Så da trenger hun bare 1. Cacib til for å være Int Ch.

4. Mai

Olybkas Dana Daysi er øyelyst FRI for øyesykdommer.

29. April

Vi er ganske sikker på at både Bonnie og Blenda er drektige ! De er trøtte, småkvalme, og har rosa store patter .... Tegn som tyder på at småknøtt er på vei : ))

28. April

Stor gratulasjon til Johanne og Olybkas Enjoy Etna, som i helgen ble kåret til Follos beste hund av mellomstor rase !! Godt jobba jenter : ))

 

27. April

Denne helga har vi arrangert Norsk Polarhundklubbs hovedutstilling på Elverum. 111 voksne og 23 valper var påmeldt for dommer Freddie Klindrup fra Danmark, og Robert Sellevik Norge. Det er lenge siden det har vært så mange påmeldte til Nps utstilling, og vi takker dere alle for at dere kom : )
Spesiellt stor takk til alle som bidro med arbeidskraft !! Uten hjelp hadde vi jobba oss helt i hjel !! 
Kjempe stor takk takk til alle våre valpekjøpere som kom å viste sine hunder fra vårt oppdrett !! Veldig hyggelig å se dere og hundene igjen : )

Beste resultat fra kennelen vår ble "gamle far " Blues Spirit De Sanna Gourska med BESTE HANNE OG BIM
Han stilte også i avlsklasse med 4 avkom, Duran, Buck, DD og Dia og ble tildelt 

HEDERSPRIS for god avlshund. ( se show2013 for kritikk )

Lille prinsen Olybkas Falco Four, oppførte seg eksemplarisk, og ble Beste hannvalp og BIM valp. Vi gleder oss til å se denne gutten vokse opp.

13. April

I dag har vi hatt kjempe koselig besøk av Olybkas Easy Ebony " Nala" og hennes eiere. Morsomt å se denne frøkna igjen, som er blitt 9 mnd gammel. Hun har utvilket seg veldig bra, og er blitt svært lik sin mamma Arcana. Tusen takk for at dere stakk innom oss med henne !

11. April

I dag har Olybkas Acrobatic Avatar X Olybkas Bonnie Blaire paret seg. Så går naturen sin gang venter de søte små i midten av juni. Vi kan ta noen få reservasjoner på dette kullet, så ta kontakt på mobil 905 42 375

7. April

Vi har vært i Bergen denne helgen på Internasjonal Utstilling. 11 påmeldte samojeder for dommer Anne Indregaard. Vi hadde påmeldt 4 hunder og oppdretterklasse, og forsynte oss godt fra premiebordet. Morsomt var det jo at ung hundene Duran og Dia viste seg så flott : ) Det hadde vært gøy å forsøkt i store ringen med Duran og Oppdretter gruppe, da det var samme dommer og hun tydelig likte våre hunder veldig godt. Men, vi prioriterte 8 times hjemreise denne gang.

Tusen takk til Steinar og Kristin for hjelp til handling i ringen !


4. April

Olybkas Bonnie Blaire er også i løpetid, og vil bli paret med Olybkas Acrobatic Avatar 
ca. 14 April

28. Mars

I dag kom koselig hilsen fra Olybkas Dana Daysi " Shakira" som stor koser seg med å finne folk i terrenget. Hun trener også mot bronsjemerket i lydighet. Ei nydelig sprettloppe : )

17. mars

Emblem'N Effigy De Sanna Gourska har vært på stort Internasjonalt Spesial show i Montlucon, Frankrike. 53 påmeldte samojeder ! Der gjorde hun en super jobb, og ble premiert med BESTE SAMOJED, noe vi er kjempe stolte over : )
Effie tar nå en pause fra ringen ... da hun blir paret med Fashion Designer De Sanna Gourska i Frankrike. Disse valpene ser vi frem i mot !!


17. Mars

I helga har det vært Internasjonal utstilling i Kristiansand, Norge. Der vant vår Fatal Attraction De Sanna Gourska " Pumba" hann hund klassen med CACIB, forran vår Olybkas Duran Duran. Unghannen Duran kapret sitt "storcert" i en alder av 15 måneder, og er dermed fullcertet i forhold til championatet, da han har 2 cert fra før. Så nå er det bare å vente til han passerer 2 år : )
Så var det jentenes tur... 10 påmeldte tisper, og vi hadde kun med oss Olybkas Ambitious Allis i Champion klassen. Dette var hennes 1. utstilling etter valpefødselen i høst. 

Hun viste seg kjempe flott ... og ble premiert med Beste tispe med Cacib, forran Rajumas Daysi.

Tilslutt var det BIR og BIM finale... der Pumba trakk det lengste strået... og ble beste samojed. Vi kan vel si at vi var kjempe fornøyde med "full pott" da vi tok fatt på veien hjemover

Tusen takk til Steinar og Alex for handler hjelp av hundene : ))


   

 16. Mars

Effie og Designer har tatt sin mental test i Frankrike, med full pott 10/10 som resultat. Dette var det siste som gjennsto for Designer for å bli FRANSK CHAMPION !!! Vi er hoppende glade : ))) For dette er en tittel som max tildeles 2 hanner og 2 tisper pr år.


3. Mars

Denne helgen har Designer og Effie vært på utstilling i Valence i Frankrike. Der gjorde de det veldig bra for dommer Mr Meyer. Resutatet kan ses HER

Stor gratulasjon til Kennel Sanna Gourska for Best In Show Oppdretter !!


3. Mars

Team Olybka har vært i Folldal denne helgen, for å forsøke på 5 mila med Frenchy og Atar. Det var meldt forferdelig dårlig vær, og det stemte !!

Men, med eneste samojeder i Polarløpet 2013, bestemte Knut Bjørn seg for å stille til start.

Gutta jobbet som helter, og taklet 400m stigning første mila, kjempebra. De lå godt over tidskravet ( 8km/t). Etterhvert som de kom opp på høyfjellet, ble været bare dårligere og dårligere... Tilslutt kunne ikke Knut Bjørn lenger se merkestolpene, og fant det mest forsvarlig å snu, halvveis i løpet. Det var han ikke alene om... Bare ca 60 % av alle startende fullførte løpet..

Det gikk ikke vår vei denne gang ... Da værgudene satte en stopper !! Men, vi er veldig fornøyde likevel ! Gutta viste at de ikke bare er pene ... men også har stor arbeidsvilje !! Vi kommer nok tilbake neste år !

Søndag, var været bedre. Så da stilte vi i 3 spanns klasse 1 mil, og kom på 2 plass ( bak grønnlandshunder ) I spannet var Frenchy, Bonnie og Elan

Bildet under er tatt ved start, og allerede i lavlandet blåste det mye !


26. Februar

Olybkas Bonnie Blaire er øyelyst FRI for øyesykdommer, for 2 gang. Olybkas Acrobatic Avatar er også øyelyst for 2 gang for øyesykdommer, med FRI som resultat.

Siden planlagte paringer er oppdatert. Vi venter på løpetid på Bonnie og Blenda. 

                  

25. Februar

Duran er blitt 14 måneder, og blir bare flottere og flottere. Blir spennende å se han som voksen herre : ))


24. Februar

Fatal Attraction De Sanna Gourska er Ny Internasjonal Champion

  

23.Februar

Designer har vært på Internasjonalt show i Toulouse, Frankrike, og blitt Best I Rasen med Cacib.

 


22. Februar

I dag har Olybkas Bell Bassy og Olybkas Dear Dragona vært til øyelysning. Begge to var frie for arvelige øyesykdommer. Tusen takk til eierne for et supert resultat.


16.Februar

Olybkas Coeur Charmeur har vært på utstilling i Sveits, og tatt Cert og RCACIB. Han er dermed fullcertet, og bare må vente til november for å fullføre sitt Sveitsiske Championat.

Gratulere til hans eiere : ))


12. Februar

Nytt show på Exporama. Vi hadde en koselig dag sammen med flotte valpekjøpere. Emir og Etna stilte for første gang, med kjempe gode kritikker. Lille Falco kom for kos og sosialisering. Tusen takk til dere alle for en trivelig dag : ))

Mors godgutt Duran ble dagens overraskelse for oss ... Cert og BIM : ))) Ennå han er en veldig uferdig, valpete stor baby : )11. Februar

Folie Feerique De Sanna Gourska ble i dag NY NORSK CHAMPION, Best i Rasen,

og tilslutt BIG 5

Olybkas Duran Duran fikk 1EX, med knall god kritikk av den Finske dommeren, men hun ville ikke gi han Ck/Certet, dan han var litt uferdig. Det er vi helt enig i : )

Lille Babisen Olybka Forever Fame, var på sitt 3 valpeshow, og ble Beste samojed valp, og tilslutt BIS 5 valp : ) Ikke dårlig det for ei lita snuppe på 5 måneder.

Far var på skitur og gikk 2 mila med Bonnie og Frenchy, samt Urd Kari og Atar


6. februar

Olybkas Falco Four " Falco" ( Allis X Mister ) har vært på besøk hos oss i helga : ) En nydelig liten gutt, som vi gleder oss til å følge utviklingen til ! Takk for at vi fikk være barnevakt : ))

 

3. Februar

I helgen har vi vært i Sverige, Lekvatnet, for å forsøke på "MILA PÅ TIMEN" med hundene våre.

Takket være Knut-Bjørn og Urd Kari klarte både Frenchy, Atar og Bonnie kravet til 1 spanns testen.

Takker for ei super koselig helg : )


27. Januar

Ny utstilling på Exporama. Fatal Attraction De Sanna Gourska tok sitt siste Cert/BIR, og ble dermed NY NORSK CHAMPION

Lille Fame ble også i dag BEST IN SHOW VALP

26. Januar

I dag har vi vært på utstilling på Exporama med lille mor Fame som har debutert i ringen ... Det gjorde hun med stor suksess ... Beste valp ... Best i Gruppen .. og

BEST IN SHOW VALP

27. Januar

I dag kom HD resultatet på vår Dia ...    A : ))

    

20. Januar

I dag har vi vært på sledetur med noen valpekjøpere. Vi hadde en nydelig dag i skogen, og ungjentene fikk kjøre 4 spann for første gang. Morro for både 2 og 4 beinte.

Etterpå ble det toddy og grilling av pølser : )

11. Januar

Olybkas Don Daroer øyelyst FRI for Øyesykdom og HD Rtg A som resultat. Vi er kjempe glade !! Stor takk til hans flotte eiere som har helse sjekket "Buck"

4. Januar

Olybkas Duran Duran er HD rtg med A som resultat


 

Contact Sitemap Home
Kennel Olybka

Site made by Torkel Opsahl