Nyheter 2018 > Nyheter 2015

Nyheter 2015


 Neste kull forventes født våren 2016

Se HER 

Ring Øyvind 905 42 375 om du ønsker å reservere valp

Norsk Polarhundklubb ønsker å gjennomføre en helse undersøkelse på samojed. Vi oppfordrer alle våre valpekjøpere til å ta seg tid til å svare på undersøkelsen.

https://response.questback.com/norgesveterinrhgskole/hxunhhcfot/20. Desember

Vi ønsker alle venner, bekjente og valpekjøpere en riktig god jul.16. Desember

Når man bor i Østfold er det bare å erkjenne en ting ... vi har dårlige snøforhold !! I mens vi venter på vinteren ... får vi bruke Dyckvogna på skogsveiene.... men vi er optimister og tror i år igjen på godt vinterføre : ))

13. Desember

Kjempe koselig å få bilder og tilbakemelding om våre valper : ) I dag er det nyheter om " LEO " som er blitt en flott gutt på 4 mnd.20. November

Koselig bilde av "Aslan" som har vært på tur til Koltjønn i Nord Trøndelag sammen med en skokk av andre hvite pelsdotter : ) Tusen takk for nydelig bilde av dere alle sammen !21. November

Kong Vinter var på snarvisitt hos oss ... Deilig å kunne kjøre bikkjer på tørr bakke : ))

Bare så trist at Lykken varer ikke evig ... Ble brått pluss grader og klin igjen : (11. November

Denne helgen har jeg vært på dobbelt utstilling på Letohallen sammen med valpekjøpere. Vi hadde en stor bukett med rosetter med oss hjem : ) Resultatet kan ses HER

 Tusen takk for kjempekoselig helg Lise og Emma : )) Og til våre "granner " fra Sverige : ))
7. November

Vinteren og mørketiden er kommet til Svalbard. Rudi er begynt treningen for å gå langtur med far denne vinteren. Her tester han pulken for første gang. Alt må læres : )) Han skjønte ikke helt i starten hvorfor han skulle dra på pulken, men etter en liten stund var halen oppe og han var arbeidsvillig og fornøyd ! Takker for nydelig bilde Tommy : ))27. Oktober

Alltid spennende å åpne mailen ... Og i dag var det hilsen fra Milo : )) Han er allerede begynt å ferdes i skog og mark : ))

Så var det verdens vakreste Atar ... En hund med mer personlighet skal man lete lenge etter .. Akkurat som sin far Thysonn ... En hund man bare må ha opplevd før å kunne forstå hva jeg mener .. Kong Atar har det som majesteter skal ... ligger å speider og venter på matmor : ))26. Oktober

Koselig bilde og oppdateringer fra Olybkas Mistral Moon " Bajas" Han vokser og trives : ) og har i dag fått hilse få den første snøen : ))25. Oktober

Denne helgen har Olybkas Atlantic Atro " Simba " og hans eier traska og gått !! De har tilbakelagt    2 x 2mil kløvtest med 35 % vekt i kløvsekken. Det resulterer i Norsk Polarhundklubbs kløvmerke i GULL : )) Imponert over dere : )) WELL DONE !!!

23. Oktober

I dag kom HD resultatet fra NKK på Olybkas Impertinente Isis som ble en HD FRI B : )) Det samme resultatet som hun er avlest med i Frankrike : )


18. Oktober

Bedre seint enn aldri !!! .... Vi er i gang med høst treningen : ) Så får vi se hva denne sesongen bringer ...

17. Oktober

Opp tidlig for så å sette nesen mot Hamar for å delta på Norsk vinnerutstilling for dommer Gunilla Sandberg fra Sverige. Mange påmeldte samojeder og det er jo moro.

Best resultat av våre ble Designer med 3 beste hanne med Rcacib og Isis ( O. impertinente Isis ) som ble 3. beste tispe med CERT av 31. tisper : )) Vi er selvfølgelig veldig glade for at Isis kapret storcertet i en alder av bare 22 måneder : ))13. Oktober

Da har 10 valper forlatt oss, og kommet vel frem til sine nye eiere : ) Her er det bare merkelig stille .. og lille Maybe går å leter etter sine søsken .. Litt kjedelig for den unge damen som ikke har noen å leke med lenger ... Men, men alt har sin overgang : )

Vi henger litt etter med oppdateringer av hjemmesiden, så det kommer litt nytt i tiden fremover.


4. Oktober

Reise dag for 3 av jentene. Max Mara og Mythic Music Flytter til Vestlandet. Mens  My Marilou reiser helt til Gotland. Vi ønsker dere alle tre et langt og aktiv liv !

3. Oktober

Hyggelig å få bilder av aktive valpekjøpere : )) Dia og Buck med familie har vært i Hugulia denne helgen og både gått lang kløvtur og testet sparkesykkel : )2. Oktober

I dag har vi vært hos veterinæren med alle 11 valpene. De har fått sin helse sjekk og vaksine og alle var friske og raske ! Snart er valpe tiden hos oss over ... og de skal ut å møte den store nye verden der ute ! Glade er vi at vi har funnet flotte mennesker til alle våre valper.


27. September

Spreke valpekjøpere som har gått Norge på tvers i sommer : )) Tusen takk for bildet at "Safira" og matmor : )


21. September

I helgen har Øyvind og flere av våre vaplekjøpere vært på Tyinholmen (Jotunheimen ) på Norsk Polarhundklubbs høst samling. Der gikk de kløvtur til både bronsje og sølvmerket i krevende terreng.

Godt gjennomført til Øyvind med French Touch de Sanna  Gourska, Trond med Olybkas Easy Ebony "Nala", Knut med Olybkas Atlantic Atro og Else Britt med Olybkas Duran Duran20. September

Valpene er blitt 6 uker og de har fått sitt første bad og kloklipp. Vi måtte jo også passe på å få tatt noen nye bilder ! de finnes HER


13. September

Denne helgen har vi vært på hytta og bare slappet av. Er så heldig å ha store flotte jenter, som kommer hjem for å passe valpene.

2 av valpene i L kullet har begynt sin utstillings karriere. Blir pennende å følge Olybkas Live With Levi's og Olybkas Loyal Lion " Aslan" i tiden fremover.


9. September

Valpene vokser med rekord fart : )) De er nå begynt å leke med hverandre, og oppdage verden omkring seg. De er begynt å være ute, når været tillater det : )


2. September

Svar fra Usa på gentest, Olybkas Bonnie Blaire er FRI for X-linket PRA . Det betyr at hverken hun, eller alle hennes valper kan få denne alvorlige øyesykdommen.


25. August

Olybkas Kindly Kiss og Olybkas Kanji Kiwi ( Olybkas Bonnie Blaire X Ch Olybkas Duran Duran ) er begge øyelyste UA, uten tegn på øyesykdommer : )

Tusen takk for at dere har undersøkt hundene : ))


24. August

I helgen har vi vært på show på Gjøvik sammen med valpekjøpere : ) Resultatene kan ses på show 2015 siden . Takk for en kjempe koselig dag : ))


22. August

Alle valpene har åpnet øynene sine : ) De er såååå nydelige : ))


19. August

Valpene er 10 dager i dag og har alle doblet fødselsvekten sin : ) Det er kjempe bra i og med at Bonnie har 11 å gi melk til : ) Det er ro og fred i valpekassen, og jeg er mektig imponert over hvordan Bonnie steller sine små !

Om noen dager begynner de første og åpne sine øyner. De er forsiktig begynt å stabbe rundt i kassen ... og de har en utrolig luktesans... og våkner til liv så snart mor er i nærheten : )

Alle valper har fått navn ( se M kull ), og kullet er registrert inn i Norsk Kennel klubb


15. August

Nasjonalt show i Drammen, der Inca, Designer , Levis og Buck var påmeldt fra kennelen. Vi hadde en kjempeflott dag sammen med våre valpekjøpere.

Hyggelig var det at Inca fikk tildelt Cert og Bim på sin første utstilling. Levis er jo bare så kuul og trygg valp, og Lise handlet han på en utmerket måte : ) Han var alene valp, så da ble det enkelt BIR valp : ) I gruppen plukket dommeren ut 4 valper med kort pels ... noen ganger er det bare sån ...

Designer som ikke har vært på show på lenge pga sommer pels, var i stor slaget ! Han har jo bare en "Power" og utstrålning i ringen, som man skal lete lenge etter .. Dommeren var helt forelsket, og fikk utmerket på alle områder i sin kritikk... Han ble BIR SAMOJED og BEST I GRUPPEN for Eva Nilsen Sverige.

Litt senere var det BEST IN SHOW finale for dommer  Liliane De Ridder-Onghena, og Designer løp som en Gud til klapp fra dommerne ...

Han ble premiert med BEST IN SHOW 4.
Vi er kjempe glade : )))
14. August

5 døgn er lagt bak oss siden valpene kom til verden ... Alltid litt  små spennende og stressende de første døgn for å se om alle tar til seg næring : )

Bonnie er ei helt fantastisk mamma og pleier alle sine 11 små med en kjærlighet om omsorg : ) Det er fred og ro i valpekassen, og alle vokser ... ikke så fort ... men det forventer vi heller ikke : )


9. August

I dag har vi fått valper ! Bonnie har etter mange timer og fantastisk jobbing, født 12 valper alle på naturlig vis !! : )) Det ble 6 hanner og 6 tisper. Ei lita tispe klarte dessverre ikke den tøffe starten på livet... Naturen gir og den tar ... slik er det bare ..

Uansett er vi kjempe glade for å ha fått et  kull med 11 flotte valper ! Nå er det bare å krysse fingrene for at alle overlever de nærmeste kritiske dagene !9. August

I dag har Olybkas Kacey Katanga debutert i voksen klassen. Hun stilte på Nasjonalt show i Råde sammen med sin eier, og sammen tok de Kaceys første Cert og BIR . Stor grattis : ))8. August

Glad melding fra Frankrike : )) Olybkas Impertinente Isis og Olybkas Intox In Sanna Gourska har vært på Internasjonalt show i Tyskland. De tok med seg hjem både CACIB og RCACIB : )) Well done ; ))2 August

Denne helgen har vi tilbrakt sammen med Lise, Bent og bikkjene. Sammen har deltatt på blodspor kurs på Årnes. Et veldig lærerikt og spennende kurs, med masse nyttig teori og praktiske prøver for hundene. Moro å være sammen med positive folk og hunder i mange forskjellige raser : ))

Winner og Atar fikk prøve seg som "detektiver" for første gang. De taklet utfordringen med å lukte på blod, og følge sporet i langt strekke på en veldig god måte ; )) Så nå er det bare å fortsette å jobbe med guttene : ))

Winner lukter på blod for første gang ... Han undersøker sporstart nøye, før han begynner å jobbe med søket sitt !!

Winner er kommet frem til "premien" som er et øre fra en elg.

Stolt og glad gutt som får bære med seg øret hjemover : ))

Atar fant også sitt elg øre : ) Morsomt å se hvor stolte bikkjene ble etter å ha gjort en fabelaktig jobb : ) Og jeg må jo ærlig innrømme at jeg var stolt jeg også : ))

28. Juli

Koselig sommerhilsen fra Lovely og matmor som koser seg på det "blide sørland"

Tusen takk for nydelige bilder : ))


25. Juli

Chief er kommet hjem igjen etter et opphold i Frankrike : )

I dag har vi vært på utstilling i Moss for dommer Moira Grant-Cook. Chief gjorde det kjempe bra, og ble BEST I RASEN og BIG 3 : )) Vi er kjempe glade for å ha fått en NY NORSK CHAMPION i vår flokk : ))21.Juli

Kennelens Facebook side er trolig "Hækka" og den blir straks slettet. Vi håper alle våre valpekjøpere som har lyst til å ha kontakt med oss, om å søke opp Berit Aas Olybka Samojed, så skal vi legge dere til : ))


20. Juli

Moro når våre valpekjøpere finner hverandre : )) Leon som bor i Trøndelag er på ferie i nord, og har tatt seg tid til å besøke sin søster "Cheski" for lek og sosialisering : )) Helt tydelig at bror og søster kjente hverandre igjen : )) Tusen takk for bilder : ))19. Juli

Tiden går så fort ... Vi har feriert i inn og utland.. men er nå på plass ved "teltplassen" igjen : )) Bonnies mage vokser, og hun er i fin form : ))

Nytt bilde av "Levis" som er blitt en flott gutt på 14 uker : ))8. Juni

Bonnie er blitt stor i magen og viser tydelige tegn på drektighet : ) Vi gleder oss til småtroll midt i august : ) Vi kan ta noen reservasjoner til


29. Juni

Denne helgen har vi vært på Svalbard og besøkt O. Icy Inhabitant "RUDI" og hans familie : ) En fantastisk tur til et landskap som er helt utrolig !! Vi fikk være med på båttur til ei fangsthytte ute i havgapet. Vi fisket og fikk ishavsrøye, som ble tilberedt på ypperste måte !!

Å møte Rudi igjen var også veldig morsomt ! Han var jo hos oss i 16 uker før han kunne komme til Svalbard, og visst kjente han oss igjen : )) Han er en spesiell sammis .. det er sikkert ! Rolig og behersket ... både på land og til havs .. stor eller liten båt .. : ) Tusen takk Ulrika og Tommy for at vi fikk en så fantastisk weekend : ))23. Juni

Nydelig Sankthans bilde fra Honey : ) Ha ei nydelig feiring alle dere der ute : )


12. Juni

I dag er dagen kommet at Olybkas Luck Luke skal reise hjem til sin nye familie : ) Vi ønsker deg mange flotte turer i skog og mark med mor og far : )

9. Juni

I dag er Olybkas Bonnie Blaire øyelyst for 3.gang med Fri for arvelige øyesykdommer og J'Adore Coco Chanel De Sanna Gourska øyelyst for 1.gang med Fri

Vi er kjempe glade : )


7. Juni

Første valp er reist til sin nye eier. Det er Olybkas Live With Levi's som flytter til Minnesund til Lise, Bent, Atar,  3 Shibaer, katter, høner og geiter : ) Ønsker dere mange flotte år med lille gutt : ))

Nkk utstilling i Drammen. Påmeldt fra oss var O. Acrobatic Avatar, O.Imagine Isabella og O .Easy Ebony. Dommeren Diane Anderson likte ikke vår type av samojeder, og slik er det nå bare en gang. Resultatet ses på Show 2015


16. Mai

I dag har Olybkas Impertinente Isis vært på Internasjonalt Show I Sveits. Det ble stor suksess, med CACIB OG BIM

15.Mai

Nye bilder av Olybkas Keep Kameron som er blitt en staselig hanne på 9 måneder. Flere bilder finnes på hans side10. Mai

Rask svipptur til NKKs internasjonale utstilling i Ålesund. Moro å vinne både BIR og BIM : ) Fantastiske Coco trakk det lengste strået og ble Best I Rasen samojed for dommer               Løvenkjær fra Danmark.

Tusen takk Lise for kjempe koselig selskap : ))


3. Mai

Denne helgen har vi tilbrakt på Fagernes med mange hyggelige mennesker i Norsk Polarhundklubb. Det var et flott foredrad av dommer Eivind Mjærum om samojeden på fredag, utstilling på lørdag. Resultatet fra utstillingen ligger HER

Søndag arrangerte klubben 1 mils kløvtur, og det var hyggelig at så mange mennesker tok seg tid til en gåtur før man satte nesa hjemover. Vi tok med oss Effie og Designer som nå begge har  NP'S Bronsjemerket i Kløving.


1. Mai

I dag har vi fått bilde av Olybkas Kova Kahoot som er på fjelltur med matfar. En stor bragd å bestige høye fjell. Er på Trolltid 1347 moh25. April

I dag har Kova vært på sin første utstilling på Sunndalsøra sammen med sine eiere. Hun gjorde det veldig bra og fikk kjempe bra kritikk.

Gratulere med BIR valp : ))


19. April

Alle valpene har det kjempe bra, de spiser og sover. Folie er en eksemplarisk mor, steller sine små og har nok melk : )

Valpene er registrert i Norsk Kennel klubb, og har fått sine stamtavle navn. De kan ses under L kull. 1 ukes bilder av gjengen kan ses HER


12. April

Nydelig valpebilde fra Kennel Zikata av Atar og Bell's valper : )) Vi gleder oss til å følge denne gjengen.10. April

I dag er Folie og Frenchy's valper født. Det ble en flott gjeng med 4 hanner og 3 tisper, alle født på naturlig vis : )) Folie er ei kjempe god mor som steller sine små etter alle kunstens regler, og hun er i god form : ))9. April

Da er valpekassen kommet inn på kjøkkenet. Folie er god og rund, men sprek som ei loppe : )


3. April

Mange av våre valpekjøpere har tilbrakt påsken på fjellet i vårt fantastiske land. Bildet av Olybkas Hevenly Heilo " HOYA" viser hvilket utrolig nydelig vær som har vært her sør. Takker så masse for bildet : )
1. April

Årets påske har vi tilbrakt på hytta med familien og alle hundene våre. Fantastiske dager, med strålende solskinn  og perfekte skiløyper mil etter mil. Både 2 og 4 beinte nøt dagene : ))29. Mars

I helgen har søskenparet Intox og Isis vært på utstilling i Serbia, og begge gjorde et knall bra ! Hjem hadde de med seg SERBISK CHAMPIONAT ! Stor gratulasjon : ))

CHIEF har også vært på show denne helgen. Han har vært i Luxembourg.  Han fikk sitt siste cert der, og er nå dermed LUXEMBOURG CHAMPION. Vi er så glade : ))27. Mars

Glad nyhet fra Frankrike. Olybkas Intox in Sanna Gourska, Olybkas Impertinente Isis er Rtg med B hofter. !!

Olybkas Forever Fame og Idylic Iris Flavor er Re Rtg med resultat B hofter begge sider !!  Vi er så glade for resultatet : ))

26. Mars

Folie begynner å bli "god å rund". Hun er i god form, og er begynt å grave "hi" ute i hagen. Ennå er det ca 14 dager til fødsel. Vi gleder oss masse.21. Mars

Denne helgen har vi vært på Venabygdsfjellet der Frenchy og Bonnie skulle delta i Seppalaløpet sammen med Aleksander. Det var i følge arrangøren vissnok første gangen det hadde vært samojeder med i dette løpet, så vi var ganske spente på hvordan det ville gå : ) På startstreken var det masse Vorstere, og Alaska Huskier som springer langt raskere enn Samojeden, så målet var å delta : )

Hundene jobbet kjempebra, og passerte både Huskier og Vorstere.... Problemet var bare at Aleksander ikke var i form. Han måtte bryte løpet etter ca 20 km .. Det var det eneste riktige, da man ikke skal overnatte i telt med feber og infeksjon i kroppen.

Vi er imidlertid svært så stolte over både Aleksander og bikkjene .. Og vi får komme sterkere tilbake i neste sesong : ))


13. Mars

Hyggelig melding fra Jeanette som eier Olybkas Gossip Glory " MELIS"

I dag er hun godkjent Lavinehund klasse C

Imponerende arbeid, som krever mange timers jobb. Vi er så utrolig stolte over prestasjonen ! Det viser at samojeden er en allsidig brukshund.


9. Mars

I dag har vi vært på svangerskaps kontroll hos veterinær med Folie. Vanligvis er ikke det noe vi pleier å gjøre, siden tiden gir jo svar likevel : ) Men, siden forje tispe vi paret gikk tom, var det greit å få tidlig svar denne gangen. Heldigvis er svaret positivt : ) Veterinæren kjente på magen hennes, og der var det tydelige fosterblærer : )) Så da er det bare å vente i 32-33 dager til for å få svar på hvor mange der er ... og kjønnsfordeling. Vi gleder oss veldig til å få småtroll igjen : ))


8. Mars

I dag har vi hatt besøk av Kacey, Emma og Kristoffer : )) Alltid hyggelig når våre valpekjøpere har lyst å komme på besøk, slik at vi kan få se våre valper igjen : ) Kacey har utviklet seg kjempe bra, og vi er svært fornøyd med hennes utvikling !

Tusen hjertelig takk for besøket : )


7. Mars

Denne helgen har det vært samojedsamling på Merket. Det passet ikke for oss denne gang, da vi hadde planlagt tur til Svalbard for å besøke Rudi. Slik ble det heller ikke, da Norwegian flyene var parkert på bakken !

Hyggelig var det i all fall at Emir og hans familie var på samojed samling. Han stilte til løp i 1 spann Nordisk stil, og han og matfar kom inn til en flott 4 plass : )) Vell gjennomført løp Anders : ))


6. Mars

Svært gode nyheter fra Frankrike. Vår Chief er øyelyst for 2 gang med Ingen tegn til øyesykdommer + Gonioskopi normal. Olybkas Impertinente Isis og Olybkas Intox In Sanna Gourska er øgså øyelyst uten øyesykdommer.

HD resultat på Olybkas Gaia Girl ble C hofter. Dessverre blir det ikke alltid perfekte hofter, uansett hvor godt avls arbeid man gjør. Mild grad av Hd får jo ikke konsekvenser for hundens liv, utenom at den ikke skal brukes i avl. Gaia Girl vil imidlertid bli Rtg på nytt om 6 måneder for å se om det kan ha blitt forandringer, da hun ennå er ei ung tispe.


28. Februar

I dag kom Hd resultatet på Olybkas Hurry Haterry som ble HD FRI B : )) Det er vi kjempe glade for ! Tusen takk til hans eiere for at dere har undersøkt hoftene hans : )


16. Februar

O. Acrobatic Avatar og O.Enjoy Etna er øyelyst uten Øyesykdommer


15. Februar

I helgen har vi vært på Norsk Polarhundklubbs løp på Røros. Det var et kjempe flott arrangement med trivelige mennesker og glade bikkjer : )

Løpet gikk over 2 dager, og distansen var 2 X 30 km. Vår fantastiske valpekjøper Aleksander Svartsund hadde lyst å prøve 4 spann Nordisk kjørestil ( gå på ski bak pulken ) Han var det eneste 4 spannet som deltok i Nordisk, så dette er nok en gren for de spesielt spreke !!

Så all mulig ros, heder og ære til Aleksander, som førte O. Acrobatic Avatar, O. Bonnie Blaire, O. Duran Duran og French Touch De Sanna Gourska vel i mål på en kjempe god tid .. 5.13.50

Med dette har de alle fire bestått lang distanse kravet til Norsk Polarhundklubb !!

Tusen takk til Aleksander - Uten deg hadde denne helgen ikke vært mulig !!!

Og tusen takk til Lise og Bent for all god hjelp med hundene og for kjempe koselig samvær. Team Olybka ser frem til neste utfordring : ))


13. Februar

Olybkas Acrobatic Avatar har hatt damebesøk ... Så vi håper på mange søte små i vest om et par måneder : ))


10. Februar

I dag kom HD resultatet på Olybkas Impressiv IQ som er HD fri B : )) han er også øyelyst Fri for øyesykdommer : )

Olybkas Atlantic Atro er øyelyst Fri for øyesykdommer.


6. Februar

Duran har hatt dame besøk : ))


28. Januar

Dagens SMIIIL : ))27. Januar

Da er endelig løpetiden til Folie her : ))

25. Januar

I helgen har Chief vært på utstilling i Frankrike. Der kapret han både cert og rescacib = cacib . Vi er kjempe glade og stolte !!19. Januar

Ekte TUR GLEDE : ))


18. Januar

Vi venter på løpetid .... Guttene er stadig mer og mer urolige i flokken ... Så det begynner å nærme seg at damene "lukter godt"

Liten video snutt av Olybkas Gossip Glory " MELIS " som trener til å bli Lavinehund.

HER


17. Januar

I Helgen har vi vært på Vikerfjell og hundene har deltatt i løp. Frenchy, Bonnie, Falco og Duran gikk 30km slede i tung løype med masse løs snø. De  jobbet kjempebra og kom i mål med et respektabelt resultat. 2. plass i sin klasse sammen med Aleksander. Well done !


14. Januar

Tusen takk for nye bilder av Olybkas Kelly Karenza " Safira" som er blitt en nydelig frøken på 5 måneder : )13. Januar

Mørkekjøring12. januar

Nye bilder av Olybkas Impertinent Isis og Olybkas Intox In Sanna Gourska som begge bor i Frankrike.


11. januar

Endelig er vinteren her : )) Bilder fra dagens trenings tur : )

Team Olybka !

1o. Januar

HD resultat på Olybkas Imagine Isbaella " BELLA " = Excellent A

Vi er super glade : ))

Olybkas Enjoy Etna er godkjent Terapihund ! Gratulere til henne og eierne !


9. Januar

I dag kom Hd resultatet på Incredible Love De Sanna Gourska " ANKI " som ble HD FRI A : )) Det er vi veldig glade for : )) Dette var mor Arcanas 21. avkom ( av 28, der 7 ikke er undesøkt ) som er HD FRI ! Er stolt over Arcana som avler friske samojeder : ))


 


Contact Sitemap Home
Kennel Olybka

Site made by Torkel Opsahl