Nyheter 2018 > Om Kennelen

Om Kennelen


 


 

Jeg har for tiden 2 samojed hanner og 1 tispe.

Huset mitt ligger i Båstad, Trøgstad, ca 1 time utenfor Oslo. Jeg er så heldige å bo for meg selv i skogen, og har 2 mål inngjerdet "hundeskog" som hundene kan boltre seg på. Samt inngjerdet hage. På vinterstid er det bare å ta på seg skia på trappa, og om sommeren er det masse turstier/skogsbilveier rett ved huset. Idyll for hundehold.. : ))


Jeg fikk min første samojed i 2002. Valget av rase var ganske enkelt. Jeg falt for samojedens nydelige karismatiske utseende, dens behagelige temperament, samt dens allsidige bruksegenskaper. Jeg er en ganske aktiv fyr, som bruker våre hunder til turer i skog og mark. På vinteren går jeg på ski, innover skogen her jeg bor. Og på sommeren trener jeg enten med vogn/sykkel, kløving eller lar hundene springe fritt i vår store hundeskog ved siden av huset.
Jeg har også deltatt på mange eksteriør utstillinger i inn og utland, noe som er morro og sosialt for  både 2 og 4 beinte. Å få flere dommerers kritikker på hunden, er nyttig før man avler. Det å få en bedømmelse av ens hund av "nye" øyne, kan være med på å synliggjøre hundens feil og mangler, for ingen hund er perfekt.  Som oppdretter er derimot ikke utstilling noe jeg forlanger av våre valpekjøpere. Det er noe en selv må ha lyst til... hvis resultatet skal bli bra ! For meg er det mer viktig at hunden har det flott i hverdagen. At den får være med på alt som skjer i en familie, og får den daglige mosjonen og stimuli den trenger for å være en lykkelig samojed


For meg har det vært viktig å bruke tid på å få kunnskap og erfaring om Samojeden som hund, før vi evt. avler valper. Berit har deltatt på NKKs oppdretterseminar, og har deltatt på NKKs avlsrådskurs våren 2009. Hun er utdannet jordmor og pedagog, så det var ganske naturlig at det skulle fødes småtroll i huset vårt. Våren 2010 kom vårt første valpekull til verden.


Jeg forsøker å gjøre vårt beste i forhold til avl, og bevare rasen slik standarden fra FCI tilsier. Vi vektlegger vennlig gemytt, god helse, anatomisk struktur, og allsidige bruksegenskaper i vårt avlsprogram. 

 

April 2013 stilte vi for første gang i oppdretterklasse på et Internasjonalt show, med egen produserte hunder fra kennelen vår. I gruppen var Atar og Allis fra vårt 1.kull og Dia og Duran fra vårt 4.kull. Kritikken fra dommeren, varmet vårt hjerte, og gjenspeiler den målsettningen vi som kennel har. Vi vil skape rasetypiske hunder av meget god kvalitet !

Kritikken var som følgende
" En oppdretterklasse bestående av 4 høyklassige hunder, 2 kombinasjoner. En oppdretter med et klart bilde av rasen, og klare tanker om hvor hun vil med de "


TUSEN TAKK dommer Anne Indergaard

 
-Øyvind Aas-

Adr : Stiklaveien 101,
1866 Båstad
T: 905 42 375

 

 

Contact Sitemap Home
Kennel Olybka

Site made by Torkel Opsahl