Nyheter 2018 > Om oss/About Us

Om oss/About Us


 


 

Vi er er en familie med fire flotte jenter,i alderen 29-18 år, der 1 bor hjemme. Vi har for tiden 3 samojed hanner og 7 tisper. Huset vårt ligger i Båstad, Trøgstad, ca 1 time utenfor Oslo. Vi er så heldige å bo for oss selv i skogen, og har 2 mål inngjerdet "hundeskog" som hundene kan boltre seg på. Samt inngjerdet hage. På vinterstid er det bare å ta på seg skia på trappa, og om sommeren er det masse turstier/skogsbilveier rett ved huset. Idyll for hundehold.. : ))


Vi fikk vår første samojed i 2002. Valget av rase var ganske enkelt. Vi falt for samojedens nydelige karismatiske utseende, dens behagelige temperament, samt dens allsidige bruksegenskaper. Vi er en ganske aktiv familie, som bruker våre hunder til turer i skog og mark. På vinteren kjører vi slede med hundespann, innover skogen her vi bor. Og på sommeren trener vi enten med vogn/sykkel, kløving eller lar hundene springe fritt i vår store hundeskog ved siden av huset.
Vi har også deltatt på mange eksteriør utstillinger i inn og utland, noe som er morro og sosialt for oss både 2 og 4 beinte. Å få flere dommerers kritikker på hunden, er nyttig før man avler. Det å få en bedømmelse av ens hund av "nye" øyne, kan være med på å synliggjøre hundens feil og mangler, for ingen hund er perfekt.  Som oppdretter er derimot ikke utstilling noe vi forlanger av våre valpekjøpere. Det er noe en selv må ha lyst til... hvis resultatet skal bli bra ! For oss er det mer viktig at hunden har det flott i hverdagen. At den får være med p�å alt som skjer i en familie, og får den daglige mosjonen og stimuli den trenger for å være en lykkelig samojed


For oss har det vært viktig å bruke tid på å få kunnskap og erfaring om Samojeden som hund, før vi evt. avler valper. Berit har deltatt på NKKs oppdretterseminar, og har deltatt på NKKs avlsrådskurs våren 2009. Hun er utdannet jordmor og pedagog, så det var ganske naturlig at det skulle fødes småtroll i huset vårt. Våren 2010 kom vårt første valpekull til verden.


Vi forsøker å gjøre vårt beste i forhold til avl, og bevare rasen slik standarden fra FCI tilsier. Vi vektlegger vennlig gemytt, god helse, anatomisk struktur, og allsidige bruksegenskaper i vårt avlsprogram. 

 

April 2013 stilte vi for første gang i oppdretterklasse på et Internasjonalt show, med egen produserte hunder fra kennelen vår. I gruppen var Atar og Allis fra vårt 1.kull og Dia og Duran fra vårt 4.kull. Kritikken fra dommeren, varmet vårt hjerte, og gjenspeiler den målsettningen vi som kennel har. Vi vil skape rasetypiske hunder av meget god kvalitet !

Kritikken var som følgende
" En oppdretterklasse bestående av 4 høyklassige hunder, 2 kombinasjoner. En oppdretter med et klart bilde av rasen, og klare tanker om hvor hun vil med de "


TUSEN TAKK dommer Anne Indergaard

 
-Berit & Øyvind Aas-

Adr : Stiklaveien 101,
1866 Båstad
T: 905 42 375

 

 

Contact Sitemap Home
Kennel Olybka

Site made by Torkel Opsahl