Nyheter 2018 > Valper

Valper

Perle og Spirit fikk 4 hanner og 4 tisper 7.7.18

Bilder av kullet kommer etter hvert.Vi parer etter Norsk Polarhundklubbs regler for avl og oppdrett, samt NKK s regler.
 Her finner du mer info om raseklubben for Samojed og Grønlandshund

Norsk Polarhundklubb

Står ikke et valpekull på listen til klubben, bør du som valpekjøper stille kritiske spørsmål til oppdretteren om hvorfor ikke ?

Dette kullet var ikke planlagt denne våren. Kullet oppfyller ikke NPs avls krav da tispen er under 24 mnd på paringstidspunktet, og ble avlest med C hofter da hun var 1 år gammel. Hun planlegges rerøntget vinteren 2019. Begge foreldredyrene er øyelyst uten øyesykdommer, er ellers klinisk friske og stødige i hodet.

Kullet blir registrert i NKK og får stamtavle.

Int Ch Blues Spirit De Sanna Gourska er en elegant og kraftig hanne på 59 cm. Velformet hode, kropp og beinstamme, svært gode vinkler forran og bak. Hans pels er av god polarhundkvalitet, tett underull og stri overpels.
Eksteriørmessig er han særdeles godt premiert, Flere Championater både i Norge og utlandet, samt vinner titler. Han er arbeidsvillig både i skisporet og i skogen sommerstid.
Han er stødig i hodet og kommer ikke opp i bråk med andre hanner.


Olybkas Perfect Pearl "Perle" er ei tispe av god størrelse. 53 cm i høyden. Hun er elegant i kroppen, velvinklet foran og bak. Hun har lange jordvinnende bevegelser, slik som en samojed skal ha. Hun er premiert på utstilling med excellent og flere certifikat, som viser at hun er en svært god representant for rasen. Hun har en flott og god polarhundpels som nesten er ugjennomtrengelig for vann.
 Hun er svært energisk og elsker å jobbe både foran sykkel, slede eller med sekk på ryggen.

"Perle" er mor til vårt T kull, og tiltros for hennes unge alder fødte hun 8 valper svært elegant. Hun steller sine små etter alle kunsten regler, og det ser ut til at melkeproduksjonen allerede er i gang rett etter fødselen.

Våre valper leveres til ny eier ved 8-9 ukers alder.

 Valpen har behov for å være sammen med mor, for å bli oppdratt av henne så lenge som mulig. Den siste uken er det interessant å observere samspillet mellom tispa og valpene, der hun skiller seg fra dem, og tydelig gir signaler og respons på valpenes lek og biting. 

Her finner du en link til nyttig lesing om det å kjøpe valp


Se på siden planlagte kull, der finner du mer informasjon om neste kull . Er det av interesse for deg ? Ja, så ring oss gjerne for en uforpliktende hundeprat,  T 905 42 375 eller skriv en Email oe-aas3@online.no og fortell om deg selv og din erfaring med hund. Vi vil gjerne vite hvordan din bosituasjon er, jobb, hva kan du tilby en samojed og hvorfor velger du denne rasen ?
Undermeny

Contact Sitemap Home
Kennel Olybka

Site made by Torkel Opsahl